Čestitka povodom Međunarodnog dana mladih

Slika /Direktorij 1/hrvatska_pamet_hrvatskoj2.jpg

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić čestitala je mladima njihov međunarodni dan.  

Međunarodnim danom mladih, 12. kolovoza, proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine i od tada taj dan obilježavamo sva postignuća mladih i potičemo njihovo još šire sudjelovanje u zajednici.

Tema Međunarodnog dana mladih 2020. je „Angažiranje mladih za globalno djelovanje“ kojom se želi istaknuti načine na koje sudjelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese.

Cilj je izvući pouke o tome na koji se način zastupljenost i djelovanje mladih u formalnoj institucionalnoj politici može značajno uvećati.

Na Međunarodni dan mladih 2020. želimo naglasiti važnost aktivne participacije mladih. Lokalne, nacionalne i globalne institucije trebaju postati inkluzivnije i ojačati mlade za provođenje globalnih akcija i dostizanje njihovih ciljeva.

Ovogodišnjim Međunarodnim danom mladih želi se staviti fokus na angažman mladih putem tri međusobno povezana dijela - aktivnosti na razini lokalne zajednice, aktivnosti na nacionalnoj razini (formulacija zakona, politika i njihova provedba) i aktivnosti na globalnoj razini.

Čestitka povodom Međunarodnog dana mladih