Aktivnosti Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Izvješće o 11. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH
Od 18. do 20. rujna 2020. godine održana je 11. sjednica Koordinacije županijskih Savjeta mladih Republike Hrvatske u Gradu Poreču, pod predsjedanjem Savjeta mladih Istarske županije.
 
Usvojene preporuke Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske
Na 9. sjednici, održanoj 27. svibnja 2020., usvojene su preporuke za studente, za mlade osobe s invaliditetom, za rad s mladima i za daljnje unaprjeđenje podrške savjetima mladih na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini. Usvojeno je izvješće o radu Savjeta za 2019. i 2020. godinu. 
Uskršnja čestitka Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske
Uskršnju čestitku mladima uputila je predsjednica Savjeta Tanja Herceg te naglasila #ostanidoma jer tako najbolje brinemo o našim sugrađanima.
Otvoreni dijalog stotinjak mladih i predstavnika devet ministarstava u organizaciji Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije
U Zagrebu je 11. ožujka 2020. održana Konferencija „Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv – informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini“ koja je okupila stotinjak mladih sudionika iz više od 15 županija te donositelje odluka iz devet ministarstava.
Predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini na tematskoj sjednici Savjeta za mlade Vlade
Na tematskoj sjednici Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske predstavljene su mjere aktivne politike zapošljavanja za 2020. godinu. Na sjednici su sudjelovali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Nekić. 
Predstavljena nova porezna rasterećenja za mlade na sedmoj sjednici Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske
Održana je sedma sjednica Savjeta za mlade Vlade RH kojom je predsjedala predsjednica Savjeta Tanja Herceg. Na sjednici su sudjelovali i državni tajnik MDOMSP-a Ivica Bošnjak, državni tajnik u MZOE-a Ivo Milatić, te pomoćnik ministra MFIN-a i ravnatelj PU Božidar Kutleša.
Moramo reagirati odmah!
TANJA HERCEG, DELEGATKINJA MLADIH RH NA UN-ovu YOUTH CLIMATE SUMMITU U NEW YORKU Skup je UN prvi put u povijesti organizirao za mlade posvećene borbi za zaštitu okoliša da se upriliči dijalog mladih i onih koji donose odluke
Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske usvojio je preporuke za unaprjeđenje rada savjeta mladih u Hrvatskoj i Zaključke prve Godišnje konferencije savjeta mladih u Hrvatskoj
Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske usvojio je preporuke za unaprjeđenje rada savjeta mladih u Hrvatskoj i Zaključke prve Godišnje konferencije savjeta mladih u Hrvatskoj, te ih uputio svim županijama, gradovima, općinama i savjetima mladih u Hrvatskoj.
Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske na svojoj šestoj sjednici predložio izmjenu Zakona o savjetima mladih za unaprjeđenje rada savjeta mladih u Hrvatskoj
Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske usvojio je preporuke za unaprjeđenje rada savjeta mladih u Hrvatskoj i Zaključke prve Godišnje konferencije savjeta mladih u Hrvatskoj, te ih uputio svim županijama, gradovima, općinama i savjetima mladih u Hrvatskoj.
Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske prati razvoj udruga mladih i za mlade
Predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Tanja Herceg, na poziv Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, sudjelovala je na konferenciji s tematskom raspravom Mare Nostrum: mladi Mediterana uz sastanak Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu.
Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske zagovara za ciljeve mladih iz Hrvatske na europskoj razini
Predstavnice Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Tanja Herceg i Ivana Barac nalaze se u Bukureštu na “European Union Youth Conference” koja se održava od 25. do 28. ožujka 2019. godine. 
Predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske na okruglom stolu: “Politička zainteresiranost, obrazovanje i pismenost mladih”
22. ožujka 2019. godine u organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske kod predsjednice Republike Hrvatske održan je okrugli stol “Politička zainteresiranost, obrazovanje i pismenost mladih".
Godišnja konferencija savjeta mladih u Hrvatskoj omogućila dijalog s mladima iz cijele Republike Hrvatske
U Hrvatskom saboru, 19. ožujka 2019. godine, povodom pete obljetnice obilježavanja donošenja Zakona o savjetima mladih, održana je 1. Godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj.