Iz medija

Državna tajnica u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" o rezultatima Popisa stanovništva
Pad broja stanovnika u Hrvatskoj nije iznenađenje i broj je bio očekivan. Na negativne demografske trendove, demografi upozoravaju desetljećima.  
Državna tajnica u emisiji Dnevnik2 HTV o rezultatima Popisa stanovništva
Moramo biti svjesni činjenice da otvaranjem granica građani koji nisu imali kvalitetan život ili kvalitetno radno mjesto odlazili su izvan granica RH, što mi posljedice i u ovom trenutku osjećamo.
Portal Našice.com o radnom sastanku državne tajnice za demografiju i mlade Josić u Osijeku
Konferencija "Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Dubrovačko-neretvanske županije" danas je u Metkoviću okupila predstavnike općina, gradova i županije, ali i stručnjake s područja demografije te predstavnike javnih i državnih tijela.
U Metkoviću održana konferencija o demografiji
Konferencija "Doprinos JLP(R)S-a demografskoj revitalizaciji Dubrovačko-neretvanske županije" danas je u Metkoviću okupila predstavnike općina, gradova i županije, ali i stručnjake s područja demografije te predstavnike javnih i državnih tijela.
Dobroslavić i Franković sastali se s državnom tajnicom za demografiju
Župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sastali su se jučer s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić u palači Ranjina. 
HTV o Konferenciji „Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon epidemije bolesti COVID-19
Mladima ne treba sprječavati u odlasku iz Hrvatske kako bi steglo nova znanja, iskustva i vještine, međutim na nama je da stvorimo uvjete da se oni vrate i ta znanja primijene u Hrvatskoj.
Jutarnji list o konferenciji „Lokalni rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu“ u Sisku
Mladima ne treba sprječavati u odlasku iz Hrvatske kako bi steglo nova znanja, iskustva i vještine, međutim na nama je da stvorimo uvjete da se oni vrate i ta znanja primijene u Hrvatskoj.
Dnevnik 2 HTV-a, Dnevnik Nove TV i RTL Danas o Međunarodnom danu mladih
Mladima je potrebno omogućiti da lakše dođu do svojeg stambenog prostora i to putem najma, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u izjavi za medije povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih.
Dnevnik Nove TV i RTL Danas o besplatnom izdavanju osobne iskaznice za djecu
Roditeljima i skrbnicima, odnosno, zakonskim zastupnicima djeteta prvo izdavanje osobne iskaznice u redovnom postupku za njihovu djecu do 18 godina starosti bit će besplatno od 2. kolovoza 2021. godine.
U Novom listu razgovor s državnom tajnicom Josić
Razgovara se o modelu osiguranja stambenog prostora mladima kroz najam po subvencioniranoj cijeni kako bi se pomoglo mladima koji su tek izašli na tržište rada, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić za Novi list.
Dodjela priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji za 2020.“ u Dnevniku 3 HRT-a
Svi pokazatelji upućuju na to da zaposlenici kojima poslodavac daje priliku uskladiti privatne i poslovne obaveze postižu bolje radne rezultate, a istovremeno se kroz poticanje kvalitetnijeg obiteljskog života pridonosi jačanju svijesti o obitelji kao temelju društva“, istaknuto je u emisiji HRT-a Dnevnik3 u prilogu sa dodjele priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji za 2020. godinu.“
e-Dječja kartica Mudrica u Dnevniku HRT-a
Spektar korištenja e-Dječje kartice Mudrice za roditelje je vrlo širok., istaknula je državna tajnica Želja Josić u izjavi za emisiju HRT „Dnevnik“.
Državna tajnica u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" o iseljeništvu i povratku u Hrvatsku
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić gostujući u emisiji HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska" zajedno je s predsjednikom Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva Marinom Soptom najavila Međunarodnu konferenciju "Iseljeništvo i domovina" koja se održava 10.- 11. lipnja u Mariji Bistrici.
Certifikat "Grad za mlade"
Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade” na svojoj je sjednici, održanoj 25. i 26. ožujka, donijelo Odluku o dodjeli Certifikata za devet gradova.
Sportske igre mladih za djecu u Lekeniku
U utorak, 23. ožujka, Plazma Sportske igre mladih organizirale su sportski dan koji je okupio djecu OŠ Lekenik, djecu SOS Dječjeg sela i male vrtićke grupe na igralištu NK Lekenik.
Dnevnik Nove TV o „Gradu za mlade“
Lokalna zajednica uvijek bolje zna što je bolje za nju nego nacionalna. Za početak moram stvoriti uvjete da naši mladi koji tamo žive tamo i ostanu, istaknula je državna tajnica Željka Josić u izjavi za Dnevnik Nova TV.
O demografskom stanju u emisiji HRT „U mreži prvog“
Registar stanovništva nije obaveza nego preporuka koja je došla iz EU-a i Vlada radi na tome, naglasio je Mislav Rubić ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u emisiji HRT „U mreži prvog“ na temu „Demografska situacija“.
Izjava državne tajnice za članak u tjedniku Globus
“Hrvatska teži vođenju aktivne migracijske politike utemeljene na načelima slobode kretanja, solidarnosti i humanosti, vodeći računa o nacionalnom, gospodarskom, društvenom i kulturnom razvitku.“
Državna tajnica za demografiju i mlade u emisiji „Ritam grada“ Radio Siska.
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić gostovala je u emisiji „Ritam grada“ Radio Siska.
Udruge mladih u Novskoj “povukle” 10 milijuna kuna iz fondova EU i zaposlile 21 osobu
Tri udruge koje rade s mladima, šest EU projekata „teških“ 10 milijuna kuna te 21 novo radno mjesto financirano iz Europskog socijalnog fonda – trenutačna je „bilanca“ rada mladih u Novskoj, u što se došla uvjeriti i državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade Željka Josić.
Jutarnji list: "Kako će država zaustaviti trend iseljavanja mladih“
Obiteljima s djecom planiramo ojačati kupovnu moć te im što bolje olakšati usklađivanje obaveza, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić za Jutarnji list.
Portal 53 o anketiranju mladih
Savjet mladih Grada Petrinje pozvao je sve mlade koji žive na području Petrinje i okolice da ispune njihov „USKLIČNIK“ o problemima i prijedlozima mladih, prenio je Portal 53.
Perspektiva mladih u Sisačko- moslavačkoj županiji
O perspektivi mladih, novim radnim mjestima za njih te ostanku na području Sisačko-moslavačke županije govorilo se u emisiji „Dnevnik 2“ Hrvatske televizije.
Državna tajnica u emisiji „Drugi dio dana“ Hrvatskog radija o mentalnom zdravlju mladih
S mladima se mora otvoreno razgovarati i slušati njihove potrebe, a u razgovoru s njima moglo se čuti kako je vrijeme pandemije značajno utjecalo na njihove živote, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u emisiji „Drugi dio dana“ drugog programa Hrvatskog radija emitiranoj 25. siječnja 2020.
Magazin Story o projektu „Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID“
Izvor: Story
Strah od stalnog podrhtavanja tla dodatno se nadovezao na višemjesečnu tjeskobu mladih zbog koronavirusa. Stručnjaci im zato poručuju da razgovor i savjeti o problemima i osjećajima mogu uvelike pomoći u održavanju mentalnog zdravlja.
Dodijeljene nagrade "Poslodavac prijatelj obitelji"
Središnji državni ured za demografiju i mlade dodjeljuje priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. godinu odabranim poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima, a posebno uzimajući u obzir prilagodbu poduzeća obiteljima zaposlenika u izazovnim vremenima pandemije COVID-19.
Državna tajnica u programu Radio Sljemena o kampanji “Brini o sebi-budi dobro-proŽivi Covid” Nova kategorija
Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić govorila je u programu Radio Sljemena o kampanji usmjerenoj pomoći mladima „Brini o sebi- budi dobro- proŽivi Covid”.
Pokrenuta telefonska linija za podršku mladima u uvjetima pandemije
Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora pokrenuli  su telefonske linije za psihološko savjetovanje mladih i podršku u uvjetima pandemije, objavila je Hina.
Večernji list o e-Dječjoj kartici
O projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade e-Dječjoj kartici Mudrici i pokretanju usluge u sustavu e-Građani pisao je Večernji list.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade zadaća je raditi na aktivnostima usmjerenima na poboljšanje položaja mladih i njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, vodeći brigu o mladima u ruralnim i udaljenim područjima, naglasila je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Unatoč problemima u kojima se mnogi poslodavci zbog Covid-19 nalaze, vjerujemo kako ono neće značajnije utjecati na dosadašnju primjenu dobre prakse te da će poslodavci, unatoč krizi, ostati senzibilizirani prema obiteljima od kojih su mnoge i suočene s egzistencijalnim problemima.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Unatoč problemima u kojima se mnogi poslodavci zbog Covid-19 nalaze, vjerujemo kako ono neće značajnije utjecati na dosadašnju primjenu dobre prakse te da će poslodavci, unatoč krizi, ostati senzibilizirani prema obiteljima od kojih su mnoge i suočene s egzistencijalnim problemima.
Održano zagrebačko izdanje manifestacije 'Ljepota majčinstva'
Unatoč izvanrednim epidemiološkim okolnostima, i ove godine uspješno je organizirana jedinstvena manifestacija 'Ljepota majčinstva'.
Hrvatski iseljenički kongres
U Matici hrvatskoj i putem videoveze održan je 4. Hrvatski iseljenički kongres pod nazivom "Povratak: stvarnost ili utopija?" na kojem je izlaganja održala državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.
Hrvatska pamet Hrvatskoj
Jačanje suradnje i dijaloga s predstavnicima mladih te otvorenost Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade prema njihovim inicijativama, središnja je tema novinskog priloga objavljenog u Poslovnom dnevniku.
Uvodni seminar za profesore uključene u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“
Kriza izazvana pandemijom koronavirusa dugoročno će, u gospodarskom i društvenom smislu, najteže pogoditi mlade, upozorili su hrvatski europarlamentarci, prenio je Večernji list.
Intervju predstavnika za mlade u UN-u Josipa Perkušića
Josip Perkušić zastupa mlade u Republici Hrvatskoj u najvećoj svjetskoj međunarodnoj organizaciji, Ujedinjenim narodima.
Demografske potpore u Karlovačkoj županiji
U Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade s državnom tajnicom Željkom Josić i suradnicima održan je sastanak s predstavnicima Karlovačke županije.
Petrinja: Počeo europski projekt za "treću dob"
Provedbom europskog projekta "TOP - poboljšanje kvalitete života u Petrinji", koji se financira sljedeće dvije godine, za mnogobrojne osobe u dobi iznad 65 godina poboljšat će se kvaliteta života, rečeno je u utorak na predstavljanju projekta vrijednog više od 800 tisuća kuna.
Susret državne tajnice Josić s mladima u Hrvatskoj Kostajnici
Posjet Srednjoj školi “Ivana Trnskoga” u Hrvatskoj Kostajnici i razgovor s mladima na temu epidemološke situacije s koronavirusom prenio Quirinus portal.
Otvorena nova zgrada područnog dječjeg vrtića u Rovinjskom Selu
U Rovinjskom Selu otvorena nova zgrada područnog odjela Dječjeg vrtića «Neven», prenio Regional Express
Načelnici preuzeli ugovore vrijedne 4 milijuna kuna kojima će poboljšati uvjete u općinskim vrtićima i jaslicama
Ukupno 12 milijuna za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u prethodnom razdoblju, a ove godine s novih 15 ugovora nešto više od četiri milijuna kuna.