Magazin Story o projektu „Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID“

Izvor: Story
Strah od stalnog podrhtavanja tla dodatno se nadovezao na višemjesečnu tjeskobu mladih zbog koronavirusa. Stručnjaci im zato poručuju da razgovor i savjeti o problemima i osjećajima mogu uvelike pomoći u održavanju mentalnog zdravlja.

Naglasci su u članku magazina Story „U redu je razgovarati o osjećajima zbog posljedica koronavirusa ili potresa“ o projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Hrvatske psihološke komore „Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID“.

„Mladi u razgovorima ističu potrebu za određenom psihološkom pomoći, ali istodobno imaju i potrebu da to bude anonimno, ne u školskom i poznatom okruženju. Zbog osjećaja stigmatizacije, oni svoje probleme i potrebu za pomoći teže verbaliziraju. Vjerujemo kako će se zbog mogućnosti da se koriste WhatsAppom ili SMS-om ipak ohrabriti i javiti našim stručnjacima te dobiti stručnu pomoć ili savjet. Ovakva sustavna i stručna podrška mladima nužna je u izvanrednim situacijama koje su nas snašle i u kojima je očuvanje mentalnog zdravlja iznimno važno“, istaknula je Željka Josić, državna tajnica za demografiju i mlade za članak.

Članak možete pročitati ovdje:  

Pisane vijesti