Čestitamo Međunarodni dana žena!

"Pozivamo vas da budete hrabre i odlučne, pokušate izazvati nužne i pozitivne promjene na svim razinama društva te kroz političku participaciju budete nositeljice društvenog i ekonomskog napretka!"

Poručila je ženama povodom njihova međunarodnog dana državna tajnica Središnjeg državnog ured za demografiju i mlade Željka Josić.
 
Međunarodni dan žena i ove godine dolazi u izazovno vrijeme za svijet, ali i za ravnopravnost spolova, poručila je Generalna direktorica UN WOMEN Humzile Mlambo-Ngcuka.  Unatoč navedenom, smatra da je to savršen trenutak za borbu za aktivnosti koje će donijeti pozitivne promjene i odavanje priznanja ženama i mladima za uloženi napor u promicanju ravnopravnosti spolova i ljudskih prava.  Sva pažnja usmjerena  je ženskoj snazi, ženskom vodstvu i jačanju zastupljenosti žena na položajima na kojima se donose odluke.
 
Europski parlament, obilježavajući Međunarodni dan žena odaje priznanje ženama koje rade na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te naglašava njihovu ključnu ulogu u pandemiji. Žene su predvodnice u borbi protiv pandemije koronavirusa, među ostalim i zato što prevladavaju u zdravstvenom sektoru. 
 
Mnoge su također teško pogođene jer su na nesigurnim radnim mjestima koja su nestala ili su se promijenila zbog krize. Osim toga, stalna ograničenja kretanja dovela su do porasta nasilja u obitelji. Parlament poziva na rješavanje tih nejednakosti. 
 
Mladi kao promotori promjena u društvu, ujedno su i nositelji izgradnje kulture nenasilja kroz promicanje vrijednosti tolerancije, ravnopravnosti i jednakosti šansi.
 
Čestitamo vam Međunarodni dan žena i želimo da vam ovaj dan kao i svaki bude ispunjen poštovanjem i ravnopravnošću ! 🌷
 

Pisane vijesti