Čestitka povodom Svjetskog dana roditelja

Današnji dan, 1. lipnja u kojem obilježavamo Svjetski dan roditelja prilika je da zahvalimo roditeljima u nesebičnoj skrbi, brizi i podršci koju svakodnevno pružaju svojoj djeci kao najosjetljivijim članovima našeg društva.

Ovaj datum, koji su proglasili Ujedinjeni narodi 2012. godine, važan je podsjetnik na roditeljske uloge u obitelji jer su upravo roditelji stup obitelji koji od prvih dana rođenja djeteta brinu o zdravlju, obrazovanju i drugim potrebama djece, a svojim djelovanjem značajno utječu i oblikuju ponašanje, razmišljanje i njihove stavove.

Unatoč raznim vrstama potpora u društvu u različitim razdobljima odrastanja djeteta, roditelji su ipak najvažniji, a njihova emocionalna potpora i angažman osobito je važna kada obitelj proživljava teške trenutke.

Roditelji su suočeni s brojnim izazovima i nerijetko vrlo visokim očekivanjima suvremenog društva, osjećajem da ne mogu posvetiti potrebno vrijeme svojoj djeci, a odgovarajući na te izazove, nerijetko ostavljaju vlastite interese i aktivnosti po strani.

Ova izazovna i nepredvidiva vremena pandemije i potresa, online nastave, rada od kuće tražila su nove načine organizacije i brzu prilagodbu svakog roditelja, a strah, briga, tuga, ljutnja samo su dio emocija koje su se svaki dan izmjenjivale.

Novonastala situacija još jednom je pokazala koliko je važno raditi na podršci roditeljima te osmišljavanju rješenja kojima se olakšava usklađivanje poslovnog, obiteljskog i privatnog života.

Podrška roditeljstvu olakšava bolju povezanost roditelja s djecom i povećava njihovu međusobnu privrženost.

Želimo roditeljima i djeci da današnji dan provedu u ljubavi i radosti!


Više na: Global Day of Parents
 

Pisane vijesti