Središnji državni ured za demografiju i mlade podmiruje troškove izdavanja prve osobne iskaznice za djecu

Središnji državni ured za demografiju i mlade je, u cilju poduzimanja dodatnih napora radi poboljšanja materijalnog statusa obitelji s djecom, osigurao sredstva za podmirivanje troškova prvog izdavanja  osobne iskaznice u redovnom postupku za djecu do navršenih 18 godina života, hrvatske državljane s prijavljenim prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

O tome je Vlada Republike Hrvatske donijela Zaključak na sjednici održanoj 29. srpnja 2021. godine.

Zakonski zastupnik djeteta, koji podnosi zahtjev za prvo izdavanje osobne iskaznice u redovnom postupku, biti će u cijelosti oslobođen troškova njenog izdavanja. Podmirenje troškova  prvog izdavanja osobne iskaznice za djecu u redovnom postupku odnosi se na zahtjeve podnesene nadležnim policijskim upravama, odnosno policijskim postajama od 02. kolovoza 2021. godine, kada stupa na snagu Pravilnik o cijeni osobnih iskaznica Ministarstva unutarnjih poslova.

"Prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade usmjeren je na poboljšanje životnog standarda obitelji s djecom i stvaranja povoljnog i poticajnog okruženja za obitelj i mlade, a tome će, uvjerena sam, doprinijeti i ova mjera“, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić, dr. med.
 
 

Pisane vijesti