Državna tajnica Josić na otvaranju područnog objekta Dječjeg vrtića "Zvončić" u Općini Poličnik.

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić sudjelovala je na otvaranju područnog objekta Dječjeg vrtića "Zvončić" u Općini Poličnik.

Izgradnju vrtićkog objekta Središnji državni ured za demografiju i mlade sufinancirao je sa 750 tisuća kuna iz državnog proračuna putem programa Poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

Kroz taj je program ove godine iz državnog proračuna općinama i gradovima dodijeljeno ukupno 34 milijuna kuna. Upravo je Zadarskoj županiji dodijeljeno najviše sredstava milijun i 700 tisuća kuna, a pojedinačno najviše upravo Općini Poličnik.

Kao Ured prepoznajemo one koji ulažu u djecu i mlade jer se ulaganjem u obitelji stvaraju uvjeti da u Hrvatskoj ostanu živjeti i raditi, istaknula je državna tajnica.
„Djeca su naša budućnost, ali da bi ona imala budućnost, potrebno je ulagati u njih sada.“

Načelnik Općine Poličnik Davor Lončar je istaknuo kako je to četvrti vrtićki objekt u Poličniku čija je izgradnja u nepunih godinu dana koštala oko 8 milijuna kuna.

U Zadarskoj županiji je u protekle 4 godine izgrađeno, rekonstruirano i prošireno ukupno 40 vrtića, istaknuo je župan Božidar Longin najavljujući od početka iduće godine subvencioniranje stambenih kredita obiteljima kao demografsku mjeru Županije.


 

Pisane vijesti