Webinar "Mladi i EU - danas, jučer, sutra" u sklopu Konferencije o budućnosti Europe

Danas, 20. siječnja, održan je webinar u sklopu Konferencije o budućnosti Europe na temu "Mladi i EU - danas, jučer, sutra"

Središnji državni ured za demografiju i mlade organizirao je webinar na kojem su predstavljeni mladi poduzetnici s inovativnim idejama te aktualnosti u području politika za mlade u EU. 

Državna tajnica Željka Josić u svom pozdravnom govoru poručila je kako je aktivno sudjelovanje mladih u društvu nužno kontinuirano poticati i danas i jučer i sutra jer su jedino aktivni mladi građani temelj održive zajednice odnosno društva kakvom težimo. Također, istaknula je kako ne smijemo zaboraviti na mlade u ruralnim sredinama te da im se moraju približiti usluge i osigurati jednake mogućnosti kao i onima u većim centrima i gradovima.

Na webinaru su svoje izlaganje održali Giovanni Vale i Ivana Pogačić Vale, Domagoj i Hrvoje Boljar, Vladimir Šomen te Pierre Laporte.

Temu njihovog izlaganja možete pronaći na poveznici Program-Webinar Young people and EU- today, yesterday, tomorrow, a na poveznici možete pogledati webinar u cijelosti.

Ovo je drugi događaj u nizu u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Konferencije o budućnosti Europe, a prethodno je održana konferencija pod nazivom "Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon COVID-19 pandemije".


 

Pisane vijesti