Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić na radnom sastanku ugostila je Svjetski savez mladih Hrvatske

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima u sklopu Europske godine mladih, kao i o izazovima s kojima se mladi susreću, a prvenstveno se odnose na obrazovanje, tržište rada i stanovanje.

Razgovaralo se i o rezultatima istraživanja „Motivacija mladih za migracijom i zasnivanjem obitelji“ Svjetskog saveza mladih Hrvatska u kojem je sudjelovalo je 660 mladih iz Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina. Istraživanjem se, između ostalog, ispitivala želja i vjerojatnost za iseljavanjem, željenim brojem djece i očekivanom dobi za roditeljstvo s obzirom na participaciju u društvenom i političkom životu, socioekonomski status, obiteljsko okruženje i druge aspekte života mladih.

Svjetski savez mladih Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade predstavio je svoje programe i aktivnosti, od kojih možemo izdvojiti projekt „Mreža 2050 – demografija od izazova do odgovora“. Provodi se u suradnji s 11 partnerskih institucija i organizacija s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima kojima će se ponuditi odgovori na izazove koji negativni demografski trendovi stavljaju pred hrvatsko društvo.

Predstavnici Svjetskog saveza mladih Hrvatske članovi su Savjeta za mlade Vlade RH kao i radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa za mlade od 2022. do 2024. godine.

Pisane vijesti