Državna tajnica na otvaranju Centra za mlade Libero u Pakracu

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić sudjelovala je na otvaranju Centra za mlade "Libero" u Pakracu.

Centar je središte okupljanja mladih ljudi u tom gradu i mjesto provođenja aktivnosti koje se tiču mladih i njihove integracije u zajednicu. Grad je udrugama mladih ponudio prostor kako bi im se omogućilo mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i održavanje edukacija.

Sve ono što se učini na nacionalnoj razini, ako se ne podrži na lokalnim razinama i u to se ne uključe i organizacije za civilno društvo, nećemo imati dobre rezultate, istaknula je državna tajnica Josić prilikom obraćanja na otvaranju. Grad Pakrac je, dodala je, pokazao da prepoznaje koliko su mladi i ulaganje u njih važni te da prepoznaje njihove potrebe.

„Centar za mlade je nešto što Središnji državni ured za demografiju i mlade svakako potiče jer su to mjesta gdje mladi mogu dobiti neformalna obrazovanja i potrebne informacije. U tome je potrebno povezivanje institucija koje djeluju u lokalnoj jedinici, ali i na županijskoj i nacionalnoj razini.“
Državna tajnica je naglasila kako je mladima potrebno biti partner i u tržištu rada, i u obrazovanju i kada je u pitanju socijalna osjetljivost.

Ispred predsjednika Vlade Andreja Plenkovića okupljenima se obratio državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš.
 
Istaknuo je kako se u mlade nikada nije toliko ulagalo kao sada, niti im se davalo toliko povjerenje. 

„Mislim da se o mladima jako puno govorilo, ali da je jako malo sredina mladima davalo infrastrukturu i priliku da sami, na neki način, upravljaju svojim životima, da donose mjere i osnivaju ovakve centre“, istaknuo je Vidiš.
Pohvalio je europske projekte koji se provode u Gradu Pakracu.

Svaka potpora mladima njima znači jako puno, istaknula je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević dodavši kako grad kontinuirano ulaže u mlade i djecu, u njihovo obrazovanje, ali i stambeno zbrinjavanje.
 
„Mladima treba dati priliku. Oni su izvor ideja, daju nam smjernice za rad te kako poboljšati kvalitetu života na našem području“, naglasila je gradonačelnica Blažević.

Na otvaranju Centra za mlade prisutna je bila županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Državna tajnica Josić je nakon otvaranja Centra za mlade Libero sudjelovala na obilježavanju Dana Grada Pakraca.

Pisane vijesti