Državna tajnica Josić na konferenciji „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“

Mladim je roditeljima danas, više nego ikad prije, važno postizanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života, a mi to u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade promatramo iz demografskog aspekta, istaknula je državna tajnica Željka Josić obraćajući se na konferenciji UNICEF-a Hrvatske i Hrvatske udruga poslodavaca „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“.

„Fleksibilno radno vrijeme, skraćeni radni tjedan, slobodni dani za važne obiteljske događaje, materijalne potpore za rođenje djeteta, osnivanje dječjih vrtića unutar kompanija, sve su to primjeri dobrih poslovnih praksi poslodavaca koje smo mi u Uredu, kroz priznaje „Poslodavac prijatelj obitelji prepoznali“, istaknula je državna tajnica Josić.

„Svi pokazatelji upućuju na to da zaposlenici kojima poslodavac daje priliku uskladiti privatne i poslovne obaveze postižu bolje radne rezultate, a radno zakonodavstvo bi tu moglo više osluškivati potrebe zaposlenih roditelja.“

Kako bi se dobio uvid u kojoj mjeri poslodavci u Hrvatskoj primjenjuju prakse i politike za postizanje ravnoteže između posla i obitelji te kako na radne obaveze njihovih roditelja ili skrbnika gledaju djeca i mladi, UNICEF Hrvatska i HUP proveli su anketno istraživanje o poslovanju po mjeri djece i obitelji kojem je bio cilj utvrditi postoji li jaz između onoga što poslodavci nude zaposlenim roditeljima i potreba djece i mladih, a rezultati su predstavljeni sudionicima konferencije na kojoj su se okupili predstavnici državnih tijela i poslovnog sektora.

Prve godine djetetova života jedinstvena su prilika za roditelje, a upravo poduzeća imaju ključnu ulogu u boljoj prilagodbi radnog mjesta obitelji,  istaknula je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo.
„Jačanjem obiteljske dobrobiti kroz politike na radnom mjestu, poduzeća mogu podržati zaposlenike i osigurati dobrobiti za djecu, obitelji i svoje poslovanje. U kontekstu pandemije koronavirusa, politike i prakse prilagođene obitelji danas su potrebne više nego ikad kako bi se podržali zaposlenici i njihove obitelji tijekom krize, ali i nakon nje“, naglasila je Castillo.

Zaposlenici predstavljaju najvažnije dionike svake kompanija, a odgovarajuće prepoznavanje njihovih potreba, uključujući i potrebe zaposlenih roditelja, može imati pozitivan utjecaj na njihovu motivaciju, lojalnost i produktivnost, dok provođenje odgovornih praksi pomaže i u privlačenju talentiranih zaposlenika, istaknuo je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavac Damir Zorić.

Cilj je ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je promicati jednake mogućnosti i ravnopravniji položaj majki u radnom okruženju, boriti se protiv nejednake raspodjele obveza i odgovornosti unutar obitelji te mijenjati stereotipe i obrasce ponašanja prema majkama i zaposlenim roditeljima, istaknula je državna tajnica Ministarstva Margareta Mađerić.

U anketnom je istraživanju UNICEF-a Hrvatske i Hrvatske udruga poslodavaca sudjelovalo 101 poduzeće, a u posebnom istraživanju je sudjelovalo 273 djece i mladih.
Djeca primjećuju da njihovi roditelji rade dulje od osmosatnoga radnog dana, vrlo su svjesni utjecaja radnih obveza roditelja te svjedoče poslovnim razgovorima i obvezama svojih roditelja kod kuće, neki su od rezultata istraživanja.
Rezultati ankete s poslodavcima su pokazali da su pet najčešćih praksi prilagođenih djeci i obitelji u hrvatskom poslovnom sektoru: klizno radno vrijeme dolaska i odlaska s posla, novčani dar za djecu povodom božićnih blagdana, mogućnost rada od kuće,  jednokratna pomoć za rođenje djeteta  i plaćeni dopust za očeve prilikom rođenje djeteta.

UNICEF Hrvatska je, stoga, navela najvažnije preporuke za hrvatska poduzeća, poslovna udruženja i sindikate, a to su : prilagođavanje praksi potrebama zaposlenika i njihovih obitelji, promicanje rodne ravnopravnosti na radnom mjestu i zaokret u percepciji roditeljskog dopusta kao isključivo majčinskog, osiguravanje pristupačne i kvalitetne skrbi o djeci, fleksibilni radni angažmani prilagođeni (obiteljskim) potrebama zaposlenika te podrška zaposlenicima kroz edukaciju.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na kojoj su sudjelovali predsjednica Instituta za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama Diana Kobas Dešković, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, UNICEF-ova mlada ambasadorica za prava djece i mladih Nina Topić te predstavnici poslovne zajednice.

Rezultati anketnog istraživanja dostupni su u publikaciji „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“
 

Pisane vijesti