Svečano uručivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, dr. med. svečano je uručila Ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. Sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte udruga usmjerenih podršci roditeljstvu u 2022. godini odobrena su sredstva u iznosu od 5.090.926,75 kn te će se navedenim iznosom osigurati financijska potpora za 72 projekta Udruga civilnog društva.
 

Državna tajnica Josić istaknula je važnost međusobne suradnje između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Udruga civilnog društva koje obuhvaćaju svojim djelovanjem veliki broj korisnika i ciljnih skupina s istim ciljem osnaživanja, ravnopravnosti i podrške u odgoju djece i mladih i roditeljstvu kao i zaštiti zdravlja trudnica i novorođenčadi. Državna tajnica Josić istaknula je da je ovo druga godina suradnje s organizacijama civilnog društva koje se bave roditeljstvom i podrškom roditeljstvu s naglaskom na ulogu educiranja i informiranja roditelja. Sinergijom sviju dolazimo do zajedničkog cilja osnažujući partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata usmjerenih podršci roditeljstvu, istaknula je te još jednom zahvalila svima na dosadašnjoj i budućoj suradnji uz uspješnu provedbu projekata.



Stranica