Čestitka predsjednika Savjeta za mlade VRH povodom Međunarodnog dana mladih

Dragi mladi,

12. kolovoz je dan kada obilježavamo međunarodni dan mladih. Taj dan većina udruga mladih, udruga za mlade, savjeti mladih i niz organizacija koje se bave nekim segmentom mladih organiziraju različita događanja diljem Lijepe Naše. Budući da je ova godina i Europska godina mladih, želim vam svima čestitati vaš dan.
Mladi su temelj svakog razvijenog društva, stoga se nadam da će mladi i politike za mlade ove godine biti na višoj razini i u našoj Hrvatskoj. Mladi su ranjiva skupina jer je mladost period života kada se treba odlučiti na koji način organizirati svoj privatni, poslovni i obiteljski život, stoga je u tom periodu potrebna sigurnost, pažnja i druge stvari koje jamče bezbrižno školovanje, zaposlenje ili stambeno zbrinjavanje.

Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske i dalje će stajati svim mladima na raspolaganju i boriti se za poboljšanje položaja mladih u svim sferama društva u Hrvatskoj. Ovom prilikom pozivam vas da započnete ili ustrajete u borbi za svoje ciljeve i ideale jer ćemo samo na taj način graditi društvo u kojem želimo odrastati i razvijati se.

Čestitam vam međunarodni dan mladih!
 
dr. sc. Josip Jagodar, predsjednik Savjeta za mlade VRH