Održan radni sastanak s mladim UN delegatima

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade održala je radni sastanak s novim mladim delegatom pri organizaciji Ujedinjenih naroda g. Alenom Šukuricom i njegovim zamjenikom g. Eneom Dessardom.

Republika Hrvatska je 27. kolovoza 2020. godine prvi puta izabrala službenog mladog delegata. Mladi delegat predstavlja interese mladih Republike Hrvatske te kroz suradnju s delegatima iz drugih zemalja sudjeluje u donošenju odluka i političkih rješenja o pitanjima značajnima za mlade na međunarodnoj razini. Izbor hrvatskog mladog delegata predstavlja značajan iskorak u aktivnoj participaciji mladih na međunarodnoj razini.

Na sastanku se razgovaralo o novom programu rada, prijedlozima i područjima kojima će se baviti u predstojećem dvogodišnjem mandatu.

Imenovani mladi delegat i zamjenik sudjelovat će u radu Opće Skupštine Ujedinjenih naroda, posebno u radu Trećeg odbora koji se bavi socijalnim, kulturnim i humanitarnim pitanjima, a po potrebi i u radu drugih tijela u području politika za mlade.



Stranica