Jeste li primili pismo u kojem ste zamoljeni sudjelovati u GGP istraživanju

 

Odazovite se pozivu i sudjeljujte u velikom međunarodnom GGP istraživanju


 

GGP – Generations & Gender Programme velika je istraživačka infrastruktura u sklopu koje se prikupljaju međunarodno usporedivi i visokokvalitetni podaci koji su ključni u boljem razumijevanju brojnih društvenih i demografskih izazova. Glavni cilj studije bolje je razumijevanje životne situacije punoljetnih osoba mlađe i srednje dobi, 18 do 54 godina starosti. To će omogućiti istraživačima da ponude odgovore na aktualne društvene izazove u Republici Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama. Zanima nas vaše osobno mišljenje o temama kao što su usklađivanje poslovnog i privatnog života, želja za djecom i planiranje obitelji, odnosi s bliskim ljudima i partnerom/icom te općenito vaši stavovi o sličnim temama. Ispitujemo osobe neovisno o tome žive li sami, s partnerom, s roditeljima, s djecom i sl.

Ispunjavanje upitnika je u potpunosti anonimno. U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) jamčimo Vam da prikupljeni podaci nikada neće biti povezani s vašim imenom i prezimenom, adresom ili nekim drugim izravnim identifikatorom. Oni nam služe isključivo kao kontakt podaci prilikom slanja pozivnih pisama. Prikupljeni podaci upotrebljavat će se isključivo u znanstvene svrhe, a omogućit će provedbu ciljanih istraživanja i donošenje na dokazima utemeljenih politika.

U Republici Hrvatskoj istraživanje provode Središnji državni ured za demografiju i mlade, Ekonomski fakultet u Zagrebu te Nizozemski interdisciplinarni demografski institut. Dana 9. svibnja 2023. godine poslan je upitnik kojim će u prvom krugu istraživanja biti obuhvaćeno 18.000 ispitanika. Kao znak zahvale za uredno i pravovremeno ispunjeni mrežni upitnik, svakom ispitaniku poslan je novčani iznos u visini od 6,64 eura. Osobe koje ispune upitnik sudjelovati će i u drugom krugu istraživanja. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno se obratite na besplatni broj telefona: 0800 333 343 ili na adresu e-pošte: ggp.pomoc@ipsosadria.com.
 

Ukoliko ste zaprimili najavno pismo s kodom upitnik možete ispuniti ovdje: