Sudjelovanje predsjednika Savjeta za mlade VRH na: konferenciji "Mladi - generacija koja dolazi!", sastanku s državnom tajnicom i Koordinaciji županijskih savjeta mladih s područja Slavonije, Srijema i Baranje

  • Slika /Fotografije 3/Savjet mlahi vrh.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak 26. studenog 2021. godine predsjednik Savjeta za mlade VRH dr. sc. Josip Jagodar sudjelovao je na nacionalnoj konferenciji "Mladi - generacija koja dolazi!" na poziv Udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“, koja je jedna od partnerskih organizacija na projektu "Mreža za aktivaciju mladih".
Konferencija "Mladi - generacija koja dolazi!" održana je u Samoboru od 25. do 27. studenog, a predsjednik dr. sc. Josip Jagodar sudjelovao je na panel raspravi "Prometna povezanost kao važan faktor mobilnosti koji utječe na razinu aktivacije mladih u lokanoj zajednici – izazov ili prilika?". Tijekom rasprave predsjednik je naglasio kako će pitanje prometne povezanosti biti i jedna od točaka kojom će se baviti Savjet za mlade VRH u tekućem mandatu te je pozdravio Zaključak Vlade RH o uvođenju pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH. Naglasio je kako bi se trebalo omogućiti svima mladima jednake mogućnosti gradskog i međugradskog prijevoza te prijevoza u ruralnim sredinama kako bi se i na taj način poboljšao položaj mladih u navedenim sredinama.

Istog se dana predsjednik Savjeta za mlade VRH dr. sc. Josip Jagodar, zajedno s hrvatskim mladim delegatom UN-a Josipom Perkušićem susreo na sastanku s državnom tajnicom Željkom Josić na kojem su razgovarali o sadašnjim mjerama i natječajima koje provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Navečer je predsjednik, na poziv predsjednika Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije Željka Romića, sudjelovao na sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih s područja Slavonije, Srijema i Baranje. U Suhopolju su se susreli predsjednici savjeta mladih Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te su govorili o dosadašnjim i budućim aktivnostima te raspravljali o prijedlozima za izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih. Tijekom sjednice, predsjednik Savjeta za mlade VRH dr. sc. Josip Jagodar pohvalio je rad ove Koordinacije osnovane u siječnju 2019. godine te napore koje su dosad uložili u poboljšanje života mladih s područja Slavonije, Srijema i Baranje.

Pisane vijesti