Čestitamo Majčin dan!

Slika /Fotografije 3/Fotografije 4/blue modern Happy mothers day  (Card (Landscape)) (004).png


„Majčina ljubav je mir. Ne treba ju pribaviti i ne treba ju zaslužiti.“

Erich Fromm
 

Roditeljstvo, majčinstvo i očinstvo, najvažnija je, najteža i najdragocjenija životna uloga.

Odgoj i briga o djeci zahtijevaju kreativnost, dosljednost, snagu i blagost, a iako u njima sve više sudjeluju i očevi, uglavnom su dio majčine obaveze.

U vremenu brojnih nepredvidivih okolnosti i suvremenih izazova za svaku obitelj, majke su one koje naše obitelji čine čvršćima i povezanijima.

Majke, nerijetko suočene s visokim očekivanjima društva, u privatnom i poslovnom životu, preispituju svoju roditeljsku ulogu i kompetencije.

Stoga je važno javno progovarati o važnosti pružanja podrške majkama i roditeljima kao i o postojećim institucionalnim uslugama i servisima.

U toj podršci bitno je na umu imati i one majke koje su samohrane i trude se pružiti što bolji život svojoj djeci, majke koje su žrtve obiteljskog nasilja, majke koje su odvojene od svoje djece i sve one koje sanjaju biti majke.

Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz promicanje i podupiranje majčinstva i roditeljstva, usklađivanja privatnog i poslovnog života, unapređivanje usluga obiteljima, prepoznaje važnost uloge majki i roditeljstva.

Svim majkama želimo sretan Majčin dan!

Budite radosne i ponosne, ostvarite svoje potencijale.

Pisane vijesti