Državna tajnica Josić otvorila područni objekt Dječjeg vrtića Velika

  • Slika /Fotografije 3/Fotografije 4/DSC01630.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica Željka Josić svečano je otvorila u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine preuređen područni objekt Dječjeg vrtića Velika sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 394.000,00 kuna.

Područni objekt nalazi se u prostoru bivšeg vrtića, a ukupna vrijednost investicije je oko 800.000,00 kuna.

Na svečanom otvaranju podružnice vrtića popraćenom prigodnim nastupom malih polaznika i blagoslovom župnika Župe sv. Augustina biskupa u Velikoj, prečasnog Dražena Akmačića, uz državnu tajnicu Josić nazočili su i zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana te načelnik Općine Velika, Robert Hofman uz brojne uzvanike i roditelje.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Velika, Antonija Furundžija, istakla je da su bez obzira na izgradnju novog objekta vrtića, posljednjih godina bilježili povećan broj zahtjeva za upis u vrtić te velike liste čekanja što je i bio poticaj rekonstrukcije starog vrtića kako bi zadovoljili potrebe roditelja te svima njima izrazila dobrodošlicu.

Načelnik Općine Velika, Robert Hofman zahvalio se Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na sufinanciranju s gotovo četiristo tisuća kuna na proširenju vrtića povećavši time dosadašnji smještajni kapacitet sa 65 na 81 dijete. Dodao je da Ured također financira predškolsku djelatnost s 220.000,00 kuna što im uvelike olakšava rad dječjeg vrtića.

Zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha, napomenuo je da će ovim projektom potrebe dječjeg vrtića i potrebe djece u općini Velika skoro pa u cijelosti biti ispunjene te naveo općinu Velika kao primjer koji treba slijediti.

„Drago mi je da smo kao Ured sudjelovali u proširenju ovog dječjeg vrtića i olakšali roditeljima odlazak na posao znajući da su im djeca u sigurnim stručnim rukama za to vrijeme. Za 5 vrtića u Požeško-slavonskoj županiji, koji su se prijavili na naš natječaj i ispunili uvjete dodijelili smo ukupno 1.087.859,00 kuna. Bitno nam je ulagati u naše najmlađe jer se pokazalo da djeca koja pohađaju predškolski odgoj i obrazovanje postižu bolje rezultate u svom daljnjem životu, a roditeljima omogućujemo da usklade svoje obiteljske i poslovne obaveze“, kazala je državna tajnica Josić, najavila daljnja ulaganja te pozvala lokalne vlasti da i dalje budu aktivne u povlačenju sredstava.

Pisane vijesti