Državna tajnica na sastanku u Koprivnici u sklopu Projekta Sjever

Slika /Direktorij 2/Slike od 111.23/Projekt Sjever.jpg
Državna tajnica Željka Josić, dr. med. sudjelovala je na sastanku predsjednika Vlade Republike Hrvatske sa predstavnicima pet sjevernih županije: Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke te Bjelovarsko-bilogorske županije u sklopu Projekta Sjever.

Projekt Sjever nastao je po uzoru na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem kroz koji je od 2017. godine uloženo preko 2 milijarde eura investicija, primarno kroz europske fondove.

Ravnomjeran regionalni razvoj prioritet je Vlade Republike Hrvatske te su ovakvi projekti značajan doprinos postizanju tog cilja. Kroz Razvojni sporazum za Sjever obuhvaćeno je preko četrdeset gospodarskih, prometnih, zdravstvenih i odgojno-obrazovnih projekata.

Upravo je ravnomjeran regionalni razvoj preduvjet demografske revitalizacije Republike Hrvatske i svih njezinih regija i županija.

Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz svoje programe i projekte kontinuirano ulaže u Sjever Hrvatske, od ulaganja u dječje vrtiće do financiranja raznih udruga za mlade i podršku roditeljstvu.

Pisane vijesti