Državna tajnica s mladima u Kutini

  • Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/Kutina 3_22.2.2021._150950.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić posjetila je mlade u Kutini te se sastala s predstavnicima udruga i organizacija mladih na tom području koji su je upoznali s aktivnostima i projektima koji se provode.

U sklopu radnog posjeta državna tajnica Josić održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Kutine Zlatkom Babićem prilikom kojeg su se osvrnuli na demografske mjere i potpore koje Grad provodi, programska i prostorna ulaganja u mlade te projekte i rad udruga mladih.

Posjet je u pratnji gradonačelnika i predstavnika Grada Kutine nastavila obilaskom Poduzetničkog inkubatora Kutina –PUNK gdje ih je dočekao direktor Razvojne agencije Mrav, Tomislav Kojundžić.
Inkubator okuplja gotovo 30 obrtnika i malih poduzetnika koji koriste povlastice toga inkubatora, od prihvatljive cijene zakupa uz kompletno opremljene urede do korištenja konferencijskih dvorana i komunikacijskih skype soba. U planu je i proširenje postojećeg Poduzetničkog inkubatora PUNK u sklopu kojeg će zaživjeti i Centar izvrsnosti za mlade.
U inkubatoru su se sastali s predstavnicima udruga mladih iz Kutine, među kojima su i udruge osoba s invaliditetom, sportaša, ekološke udruge te mažoretkinje. Okupljeni su državnu tajnicu upoznali s projektima koji su u tijeku realizacije, ali i svim do sad učinjenim aktivnostima.

Svoj posjet Kutini državna tajnica Željka Josić završila je obilaskom jednog od vodećih projekata - Rekonstrukcija Kluba mladih BARAKA koji će postati mjesto okupljanja mladih, koncerata i edukacija.

„Veseli nas što kutinske udruge mladih sve svoje aktivnosti temelje na poboljšanju kvalitete života mladih ljudi. To su hvale vrijedne inicijative, međutim mladi ljudi to ne bi mogli napraviti bez potpore lokalnih jedinica. Bitno je naglasiti potrebu sinergije u djelovanju između jedinice lokalne samouprave i udruga mladih jer jedino osluškivanjem njihovih potreba možemo zadržati mlade ljude i stvoriti kvalitetan prostor za njihov život“, istaknula je državna tajnica nakon obilaska Kluba mladih BARAKA.

Pisane vijesti