Državna tajnica s mladima u Novskoj

  • Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/Novska_gradonacelnik.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić sastala se s mladima u Novskoj, upoznala se s njihovim aktivnostima te obišla poduzetničke i edukativne sadržaje za mlade.

Sastala se s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem koji ju je upoznao s demografskim mjerama koje Grad Novska provodi a rezultirale su većim natalitetom, ali i ostankom i doseljavanjem mladih u Novsku. U nizu potpora za mlade omogućena im je i pomoć u stambenom zbrinjavanju kako bi lakše osnovali obitelj.

Gradonačelnik Plitetić pohvalio je rad Udruge mladih Novska, Udruge izviđača i Udruge atletičara koji su, između ostalog koristeći europska sredstva, prostorije Doma hrvatskih branitelja prenamijenili i uredili za potrebe mladih u Inkubator društvenih inovacija-IDI vrijedan 1.8 milijuna kuna. Inkubator društvenih inovacija-IDI te gaming Inkubator PISMO okupljat će mlade ljude i pružati im mogućnost rada u kreativnim, multimedijalnim i umjetničkim industrijama.

Državna tajnica Josić istaknula je pozitivne demografske pokazatelje u Novskoj te pohvalila rad tamošnjih udruga mladih koje kroz projekte zapošljavaju 20 mladih ljudi. Naglasila je bitan značaj JLP(R)S- ova u kreiranju politika za mlade jer se samo na taj način može osigurati kvalitetan život mladih u RH.

Inkubator PISMO
Uz pratnju gradonačelnika državna tajnica obišla je i Centar za mlade Novska gdje se sastala s predstavnicima udruga mladih koje su generator razvoja Novske uz blisku suradnju s Gradom i Razvojnom agencijom Novska „NORA“.

Centar za mlade Novska


Za danas predviđeni posjet Kutini odgođen je za drugi dan.

Pisane vijesti