NAJAVA: Online građanski dijalog Hrvatska-Bugarska-Europska komisija, Konferencija o budućnosti Europe

Slika /Fotografije 3/HR-cofoe-document-twitter_card.jpg

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Bugarske u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije i PanEuropom Bugarska održat će online građanski dijalog s potpredsjednicom Europske komisije Dubravkom Šuicom o demokraciji i demografiji. 

Dijalog je dio Konferencije o budućnosti Europe koji će se održati 12. listopada od 10:00 do 12:00 sati.

Na događaj se može prijaviti.
PRIJAVITE SE NA DOGAĐAJ OVDJE 

Događaj će otvoriti ministri vanjskih poslova Hrvatske i Bugarske – Gordan Grlić Radman i Svetlan Stoev. Nakon otvorenja će potpredsjednica Europske komisije predstaviti interaktivni alat za praćenje i predviđanje demografskih promjena u EU-u „Demografski atlas“. Atlas omogućuje brz i jednostavan pristup opsežnom skupu demografskih podataka i znanja, prikupljenih na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Prezentacije o aktualnim demografskim pitanjima u Hrvatskoj i Bugarskoj će održati državna tajnica za demografiju i mlade Hrvatske gđa Željka Josić i stručnjak za demografska pitanja Georgi Brdarov.

U drugom dijelu događaja će se publika moći uključiti i postaviti  pitanja gospođi Šuici o svim temama, vezanim uz njezin portfelj, kao i o Konferenciji o budućnosti Europe. Svi gledatelji će moći slati svoja pitanja na slido platformi s oznakom #CoFE. Moderatorica dijaloga će biti novinarka Bugarske nacionalne televizije Dobrina Češmedžieva.

Radni jezik događaja će biti engleski, a gledatelji će događaj moći pratiti na bugarskom, hrvatskom i engleskom jeziku na sljedećim stranicama: 
   
Cilj događaja će biti upoznati mlade s Konferencijom o budućnosti Europe i potaknuti građane na aktivno sudjelovanje na njoj. Konferencija je niz rasprava i debata pod vodstvom građana koje će omogućiti ljudima iz cijele Europe da podijele svoje ideje i pomognu u oblikovanju naše zajedničke budućnosti. Možete izraziti svoje mišljenje i pridružiti se Konferenciji na posebnoj internetskoj platformi.

Pisane vijesti