Održan TRIO ministarski sastanak "Europski socijalni fond i zapošljavanje, socijalni i demografski prioriteti"

Slika /Vijesti2018/Dubrovnik_naslovna.JPG

U ponedjeljak, 23. travnja u Dubrovniku održan je TRIO ministarski sastanak pod nazivom "Europski socijalni fond i zapošljavanje, socijalni i demografski prioriteti". Teme sastanka bile su demografske i socijalne politike.

Ciljevi održavanja TRIO ministarskog sastanka u Dubrovniku najavljeni su na trilateralnom sastanku održanom na marginama Vijeća EPSCO u Bruxellesu 15. ožujka 2018. godine, a glavni inicijalni prioriteti koje su izaslanstva navela na sastanku bili su budućnost socijalne politike i demografski trendovi, rješavanje dugotrajne nezaposlenosti i aktivacija radne snage, mobilnost rada, uravnoteženost poslovnog i privatnog života, strukovno obrazovanje i osposobljavanje, razvoj relevantnih vještina, transparentni i predvidljivi radni uvjeti, uspostava Europskog tijela za rad te gospodarstvo prosperiteta i socijalni razvoj.

„Tijekom ova dva dana sastanka naš će cilj biti definirati prioritete i izazove socijalne, demografske i politike zapošljavanja Finske, Rumunjske i Hrvatske kako bismo definirali zajedničke prioritete za TRIO predsjedanje Vijećem Europske Unije u 2019. i 2020. godini“, najavila je ministrica Murganić te naglasila da se u Hrvatskoj kroz jačanje i provođenje ne samo obiteljskih politika, već i socijalnih usluga i skrbi o starijima želi zadržati stanovništvo i u slabije razvijenim područjima.

Sastanku su, uz ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđu Nadu Murganić, prisustvovali i državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Margareta Mađerić te pomoćnik ministrice, g. Ivica Bošnjak, ministar rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske, g. Marko Pavić te državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, gđa Katarina Ivanković Knežević, načelnica sektora za CORREPER I pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, gđa Željka Babić, ministar zapošljavanja Republike Finske, g. Jari Lindström, predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne politike Republike Finske, g. Veli-Mikko Niemi i g. Antero Kiviniemi te državna tajnica pri Ministarstvu rada i socijalne pravde Rumunjske, gđa Daniela Barba.

Pisane vijesti