Održana informativna radionica u Zadru

Slika /Vijesti2018/DSCN0333.JPG

U petak, 13. travnja 2018. u Zadru je održana šesta informativna radionica u sklopu trenutno otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Ukupna vrijednost Poziva iznosi 300.000.000,00 kuna, a projekti se financiraju u iznosu od 100% prihvatljivih troškova do iscrpljenja financijske omotnice. Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su dječji vrtići i jedinice lokalne samouprave.
 
Prije radnog dijela radionice sudionike je pozdravila gđa Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Gospođa Zrinušić je istaknula važnost Poziva koji ima za cilj omogućavanje bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života te pozvala dječje vrtiće na prijavu projekata. Podršku programu unaprjeđenja usluga u dječjim vrtićima dali su i predstavnik grada Zadra, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, g.Joso Nekić te zamjenik župana Zadarske županije g. Šime Vicković.
 
Na radionici su potencijalni prijavitelji informirani o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.
 
Uz ovu radionicu, informativne radionice će se održati u Vukovaru, Osijeku, Dubrovniku, Čakovcu, Karlovcu, Varaždinu, Šibeniku i Puli.Pisane vijesti