Otvorena nova kuhinja dječjeg vrtića „Radost“ iz Novske

  • Slika /Fotografije 3/IMG-20220308-WA0023.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić i ravnateljica DV Radost Ljerka Vidaković, obišli su rekonstruiranu kuhinju u DV Radost Novska.

Opremanje nove kuhinje dječjeg vrtića sufinancirano je sredstvima SDUDM-a kroz Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u iznosu od 500.000, 00 kn.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić čestitala je Gradu Novskoj na uspješnoj realizaciji ovog važnog projekta i prepoznavanja potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.

Za sufinanciranje poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u prošloj godini gradovima i općinama u Sisačko-moslavačkoj županiji za 12 vrtića Središnji državni ured dodijelio je ukupno 4.084.254,00 kuna.

Zbog zastarjele infrastrukture te sigurnosti djelatnica i djece bila je nužna rekonstrukcija kuhinje dječjeg vrtića "Radost". Rekonstrukcija kuhinje započela je 1. rujna 2021., a završena je prošli tjedan. U odnosu na ranije skuhanih 80 obroka dnevno, razlika je osjetna i u kapacitetu nove kuhinje koja omogućava kuhanje 300 obroka dnevno za male polaznike dječjeg vrtića s dva područja.

"Središnji državni ured za demografiju i mlade nastavit će s ulaganjima u rani i predškolski odgoj i obrazovanje, bilo kroz adaptacije, bilo kroz nadogradnju vrtića te poboljšanje materijalnih uvjeta, kako bi se održala ta djelatnost. Također provodimo Javni poziv općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine i ostalima, za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini, a koji je upravo zaključen, kako bi tu djelatnost održali na prostorima čije općine ne mogu same isfinancirati usluge dječjih vrtića, a roditeljima je to vrlo bitno" poručila je državna tajnica Josić.

Gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić zahvalio je Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji je prepoznao potrebu i kvalitetu ovog projekta te ga sufinancirao s 500.000,00 kuna.
 

Pisane vijesti