Otvoreno igralište dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu

  • Slika /Fotografije 3/Fotografije 4/VelikoTrojstvo_vrtic5.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica Željka Josić sudjelovala je na svečanosti otvorenja igrališta dječjeg vrtića u općini Veliko Trojstvo, prije čega je s načelnikom Markom Kutanjcem i županom Markom Marušićem odražala radni sastanak na temu demografskih mjera jedinica lokalne i područne samouprave.

Središnji državni ured za demografiju i mlade je u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, sufinancirao uređenje i opremanje ovog dječjeg igrališta u iznosu od 112.326,00 kn

Iz Programa za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti općinama od I. do IV. skupine ovoj općini također je nedavno dodijeljeno 220.000,00 kuna.
Za sufinanciranje poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u gradovima i općinama Bjelovarsko - bilogorske županije, u točnije 6 vrtića u njoj - prošle godine, Središnji državni ured dodijelio je ukupno oko 1.118,00 kuna.

"Vlada Republike Hrvatske je od 2016. godine u sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja uložila oko 2 milijarde proračunskih i europskih srredstava za oko 500 dječjih vrtića ", poručila je državna tajnica te dodala kako je suradnja jedinica lokalne samouprave i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te zajedničko djelovanje usmjereno na demografska pitanja, ključ uspjeha u podizanju kvalitete života stanovništva u lokalnim jedinicama.  

"Našim je obiteljima najvažnije olakšati svakodnevicu, a upravo vrtići omogućuju zaposlenim roditeljima usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza. Roditeljima je to najpotrebnije i način kako ih zadržati u sredinama u kojima jesu" zaključila je državna tajnica Željka Josić.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić poručio je kako je cilj županije da obitelji i djeca ostanu u svom kraju te kako županija kontinuiranim politikama doprinosi privlačenju mladih obitelji.

Načelnik općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjec rekao je da dječji vrtić trenutno ima popunjene kapacitete i u njemu je 59-oro djece te da općina sada ima slatke brige kako ga proširiti.

 

Pisane vijesti