Puštena e-Dječja kartica „Mudrica“

Slika /Fotografije/Fotografije 2Novi direktorij/mudrica-web.jpg

Roditeljima, skrbnicima i udomiteljima - obiteljima, od danas je dostupna e - Dječja kartica “Mudrica“, kartica koja omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti. Prva e-Dječja kartica koja donosi popuste i pogodnosti za sve roditelje!
 

„Mudra je ona osoba koja zna što je najvažnije u životu.“
Mama

„Još je mudrija ona osoba koja zna to i ostvariti.“
Mudrica

Poticajne obiteljske i populacijske mjere predstavljaju prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koje je usmjereno na dugoročno poboljšanje demografskih kretanja i stvaranja povoljnog i poticajnog okruženja za obitelj i mlade.
 
„Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece“, ističe državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.
 
U tom društvenom konsenzusu okupljen je široki spektar javih i privatnih partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, obrazovnog, sportskog i drugih - za obitelj - bitnih područja. 
 
Zato vjerujemo kako će se e-Dječja kartica, kao pronatalitetna mjera koja će za obitelji s više djece osigurati i više popusta i pogodnosti, implementirati u svakodnevicu onih kojima je najpotrebnije – roditelja i njihove djece.
 
Za korištenje je dostupna putem mobilne aplikacije „Mudrica“, na jednostavan i pristupačan način. Budući korisnik e-Dječje kartice trebat će podnijeti zahtjev za korištenje u sustavu e-Građani gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica. Po dobivanju aktivacijskih podataka, instaliranja mobilne aplikacije „Mudrica“ te unošenja ID-a korisnika i aktivacijskog koda, mogu se koristiti pogodnosti koje Mudrica pruža.
 
„Ovo je potpuno digitalizirana usluga u sustavu e-Građani zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima. Svjedočimo još jednom doprinosu digitalnoj transformaciji Hrvatske. Sustav e-Građani trenutno broji preko milijun sto pedeset tisuća jedinstvenih korisnika kojima su na raspolaganju 78 usluga.“- izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.
 
Popis partnera i informacije o pogodnostima i popustima dostupne su na web stranici Mudrice https://www.e-djecjakartica.hr/.

Pisane vijesti