Radni sastanak državne tajnice za demografiju i mlade Željke Josić i gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara

Slika /Fotografije 3/DT_VG.jfif

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić održala je sastanak s gradonačelnikom Velike Gorice Krešimirom Ačkarom.

Grad Velika Gorica primjer je jedinice lokalne samouprave koja nizom projekata i mjera podiže standard najmlađih, mladih i obitelji što je potvrđeno titulom Najbolji veliki grad u kategorijama obrazovanje, demografija i kvaliteta života.

Grad se nalazi u vrhu prema iznosu naknade za novorođenče, ali i po izdvajanjima od 46 posto za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade, kao i za usluge predškolskog odgoja i obrazovanja od 25 posto. Grad je prepoznat i po iznosu školarina za srednjoškolske učenike, ulaganju u potrebe za mlade kao i u mjere podrške roditeljstvu.

Državna tajnica za demografiju i mlade Josić pozdravila je nastojanja i planove Velike Gorice te grad istaknula kao dobar primjer ulaganja jedinice lokalne i regionalne samouprave u djecu, mlade i obitelji.

Gradonačelnik Velike Gorice Ačkar je u razgovoru istaknuo kako je Velika Gorica kao sredina nedaleko metropole, sredina pozitivne društvene klime idealne za život mladima i mladim obiteljima te kao takva želi biti i prepoznatljiva.

Sastanak je bio prilika za razgovor o modalitetima suradnje nacionalne i lokalne razine kao partnera u provođenju demografskih mjera.

Na sastanku je uz gradonačelnika Velike Gorice bila i savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijana Mataga Tintor.

Pisane vijesti