Svečanost u Dječjem vrtiću Bedekovčina

  • Slika /Fotografije 3/Fotografije 4/Dizajn bez naslova (8).png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

4. travnja 2022. godine otvoren je dograđeni dio Dječjeg vrtića Bedekovčina. 

Projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina – faza I. vrijedan je oko 10 milijuna kuna te je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 750 tisuća kuna i kredita u iznosu od oko 9 milijuna kuna. Provedbom projekta omogućen je rad za tri nove odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Bedekovčina koji sada može primiti 180-ero djece. 

Svečanom otvorenju prisustvovali su voditelj Samostalne službe za programe i projekte u području demografije i mladih Marin Šarlija i načelnik Sektora za demografski razvoj Mislav Rubić koji je čestitao Općini Bedekovčina na uspješnoj realizaciji ovog važnog projekta i prepoznavanju potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja te izdvojio da Središnji državni ured kroz nekoliko projekata pomaže vrtiće.
 "Svjesni smo toga koliko su vrtići značajni i roditeljima i zajednici. Djeca često više vremena provode u vrtiću s tetama koje brinu za njih nego što uspiju provesti kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji. Upravo zbog toga je posebno važno ulagati u vrtiće", rekao je načelnik Rubić.
 
Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban rekao je da je području Općine Bedekovčina postojala velika potreba za povećanjem kapaciteta dječjeg vrtića.
"Zbog sve većeg broja djece koja su trebala vrtić, prvenstveno iz razloga što se roditelji zbog egzistencijalnih razloga moraju zaposliti i ne mogu ostati kod kuće s djecom, postojala je nužna potreba za realizacijom ovog projekta. Ulaganjem u rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića razvija se društvena infrastruktura i na taj način stvaraju se preduvjeti za dobru kvalitetu života u ruralnom području te se istovremeno nudi atraktivan ambijent za mlade obitelji čime se doprinosi zaustavljanju depopulacije i osigurava dugoročna održivost ruralnih područja" poručio je načelnik Ban. 

V.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Bedekovčina Dijana Šaronja istaknula je da su svoju veliku obitelj proširili za 52 djece.
 
Na svečanosti je bio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.
 

Pisane vijesti