U kampanji HAPPYCENTAR podijeljene igračke djeci u Petrinji

  • Slika /Fotografije 3/Happicentar_paket.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sudjelovala je u završetku nacionalne kampanje Saveza izviđača Hrvatske i agencija HEARTH nazvanu HAPPYCENTAR – „Igračke nove za mirnije snove“ kojom se djeci u Petrinji povodom blagdana podijelilo u kampanji prikupljene igračke.

1500 paketa igračaka razveselilo je male osnovnoškolce i vrtićarce u Petrinji, ali i Glini i Sisku.

U kampanji prikupljanja igračaka i opreme za djecu iz potresom pogođenih područja, u kojoj je Središnji državni ured za demografiju i mlade partner, tijekom 2021. godine sudjelovali su građani, tvrtke, organizacije i institucije.

Zahvalivši se organizatoru Savezu izviđača Hrvatske, partnerima, pokroviteljima i svim volonterima koji su se uključili u ovu plemenitu akciju, državna tajnica Josić je izjavila kako je briga za djecu u vrijeme pandemije i nakon potresa, sada najvažnija.
 
„Svjesni da se život u ovome gradu, ali i u ostalim u potresu pogođenom području još u potpunosti nije vratio na staro, nadam se da će barem ovaj mali iskreni, iz srca znak pažnje u ovo blagdansko vrijeme razveseliti naše mališane i dječicu.“

Poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer je istaknuo kako se 5000 igračaka i opreme za djecu prikupilo u više od 30 gradova te vjeruje da će u ovo blagdansko vrijeme razveseliti djecu.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes istaknula je prigodom uručenja poklona petrinjskim školama i vrtićima da je za Petrinju imperativ ubrzani oporavak kako bi se život u grad, koji je pretrpio velike posljedice od potresa, vratio čim prije.

Pisane vijesti