U sklopu provedbe projekta Podrška razvoju i širenju rada s mladima održan Završni simpozij

Slika /Fotografije 3/Završni simpozij_fotografija II.png

U sklopu provedbe projekta Podrška razvoju i širenju rada s mladima UP.02.1.1.07.0001 koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade održao se online Završni simpozij.


Završni simpozij uveličala je državna tajnica Željka Josić, koja je u svojem pozdravnom govoru naglasila da rad s mladima mora biti kvalitetan i standardiziran te kako mladi od njega trebaju imati najviše koristi.
"Važna je aktivacija i sudjelovanje mladih ali i društva u cjelini, jer svi moramo biti partneri kako bi mladi uspješno ušli u svijet pun izazova kojih je danas sve više", poručila je Josić.
 
Državna tajnica naglasila je kako će Središnji državni ured za demografiju i mlade nastaviti poticati rad s mladima jer je promicanje prava mladih važno s obzirom da usmjerava mlade na aktivno sudjelovanje u društvu.

Uvažavajući izazove s kojima se suočavaju i mladi i odrasli,  kao i formalno i neformalno obrazovanje, smjer je pozitivne i inkluzivne politike za mlade u kojoj želimo svima biti partner, a naročito mladima koje također treba percipirati kao partnere u tom procesu.
 
Nakon govora državne tajnice predstavljeni su rezultati projekta i rada Radne skupine za provedbu projekta te je održan Okrugli stol za prisutne sudionike.
Završnim simpozijem moderirala je gospođa Tea Jerković.

Pisane vijesti